Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministrul Justiției pune cruce celor două subiecte fierbinți din mandatul său: desființarea SIIJ și finalizarea legilor justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Ministrul Justiției, Stelian Ion, susține că SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție) o să fie desființată cel mai probabil în această vară, după ce primește avizul Comisiei de la Veneția. De asemenea, Stelian Ion precizează că legile justiției sunt într-o etapă avansată și anticipează că o să fie dezbătute în următoarea sesiune parlamentară.

„A fost decizia de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția, care o să fie primit după semnalele pe care le avem foarte clare la începutul lunii iulie. După acel aviz vom începe demersurile desființării. Mă aștept la un deznodământ fericit. Aș spune că e perioada de final a SIIJ. Se apropie de sfârșit. Deja lucrurile sunt pe ultima sută de metri.

După cum nu de mult am afirmat legile justiției sunt în etapa de finalizare în cadrul grupului de lucru. Acum lucrăm la chestiunile de soluționat. Anticipez ca sesiunea următoare să debuteze cu discuții pe marginea legilor justiției. Ele rămân în dezbatere în Parlament atâta timp cât există o dezbatere reală”, a spus ministrul Justiției, Stelian Ion, într-o conferință de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.