Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul justiţiei turc face CAMPANIE pentru schimbarea constituţiei

Ministrul justiţiei turc, Bekir Bozdag, se va adresa joi expatriaţilor turci din Germania în cadrul unei campanii pentru promovarea reformei constituţionale din Turcia care prevede sporirea în mod considerabil a atribuţiilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ministrul Bekir Bozdag, un membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, la putere), va susţine un discurs în oraşul Gaggenau din sudul Germaniei.

Marine Le Pen a rămas FĂRĂ IMUNITATE europarlamentară

Oficialii locali au declarat că evenimentul a fost înregistrat ca o reuniune a Uniunii Democraţilor Europeni Turci (UETD), afiliată AKP.

Germania găzduieşte cea mai mare comunitate turcă din lume. Circa 1,4 milioane de persoane de origine turcă sunt eligibile să voteze la referendumul din 16 aprilie asupra unei revizuiri a Constituţiei turce. Un vot "DA" la referendum îi va spori atribuţiile preşedintelui Erdogan, care s-a folosit deja de starea de urgenţă instituită în Turcia după puciul eşuat din iulie pentru a conduce o epurare la scară largă care a vizat oponenţi ai guvernului şi jurnalişti, notează DPA.

Bernd Riexinger, liderul partidului de opoziţie de stânga din Germania, Die Linke, a cerut guvernului să interzică acest eveniment, pe care l-a descris drept un efort de a promova "fanteziile de omnipotenţă' ale lui Erdogan.

La rândul său, Gokay Sofuaglu, şeful comunităţii turce din Germania (TGD), un grup de lobby apolitic, a afirmat că este inacceptabil ca "guvernul turc să utilizeze fonduri de stat pentru a promova AKP în străinătate".

Premierul turc Binali Yildirim s-a aflat în Germania săptămâna trecută la un eveniment organizat la Oberhausen pentru a promova reforma constituţională din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.