Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul libanez de externe acuză Israelul că încerarcă să justifice o nouă agresiune prin acuzațiile referitoare la rachete

Operation World
Liban

Ministrul libanez de externe, Gebran Bassil, a afirmat luni că Israelul încearcă ''să justifice o altă agresiune'' cu acuzaţii false referitoare la locaţii cu rachete în apropiere de aeroportul din Beirut care aparţin mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de către Iran, relatează agenţia Reuters preluată de Agerpres.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, vorbind la ONU săptămâna trecută, a afirmat că au fost identificate trei locaţii în apropiere de aeroportul din Beirut unde, potrivit lui, Hezbollahul transformă ''proiectile improprii'' în rachete cu ghidaj de precizie.

În cadrul unei întâlniri cu ambasadorii străini, Gebran Bassil a afirmat, răspunzând acuzaţiilor lui Netanyahu, că există ''multe declaraţii (...) în care se vorbeşte despre deţinerea de către Hezbollah a unor rachete de precizie''. Dar ''aceasta nu înseamnă că rachetele respective se află în prezent în vecinătatea aeroportului din Beirut'', a adăugat el.

Israelul urmăreşte ''să falsifice fapte referitoare la Liban şi să spună minciuni care poartă indiciile unei ameninţări ce nu ne înfricoşează'', a declarat şeful diplomaţiei libaneze.

Netanyahu a folosit tribuna Adunării Generale a ONU ''pentru a justifica o altă agresiune împotriva unei ţări suverane precum Libanul'', a mai spus ministrul.

Gebran Bassil i-a invitat pe diplomaţii străini şi a vizitat împreună cu ei cel puţin una dintre locaţiile din apropiere de aeroportul din Beirut pentru a încerca să demonstreze falsitatea declaraţiilor lui Netanyahu.

Mişcarea Hezbollah, înfiinţată în 1982 de către Gărzile Revoluţionare Iraniene, s-a aflat ultima dată într-un conflict major cu Israelul în 2006. De atunci, gruparea a devenit mai puternică, îndeosebi datorită rolului său în războiul din Siria, unde luptă în sprijinul preşedintelui Bashar Al-Assad.

Liderul mişcării Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, afirma luna trecută că gruparea a obţinut rachete de precizie, în pofida loviturilor aeriene israeliene în Siria.

Armata israeliană a difuzat un videoclip şi fotografii cu ceea ce ea susţine a fi locaţii cu rachete ale Hezbollahului la Beirut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.