Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul lituanian de externe: 'Luați în serios afirmația Rusiei privind bomba murdară pregătită de Ucraina'

hindustantimes.com
bomba murdara

Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis a cerut Occidentului să ia în serios afirmația Rusiei privind o "bombă murdară", informează postul german de televiziune ZDF. Acuzațiile Moscovei potrivit cărora Ucraina se pregătește să folosească o bombă contaminată nuclear pe propriul teritoriu în timpul războiului ar putea fi preludiul unei escaladări militare, a declarat marți oficialul lituanian la Radio LRT.

El a comentat acuzațiile făcute de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în timpul convorbirilor telefonice cu omologii săi din mai multe țări NATO. "Aceasta amintește foarte mult de declarațiile Rusiei în perioada premergătoare datei de 24 februarie [...], când au fost răspândite informații false despre presupuse uzine chimice existente în Ucraina", a declarat Landsbergis la Radio LRT.

"Unii parteneri au luat acest lucru în serios, dar nu toți", a spus ministrul. "Am crezut că este vorba doar de o campanie de minciuni din partea Rusiei, dar vedem în ce s-a transformat", a spus oficialul lituanian, conform The Baltic Times. "Există aceleași repercusiuni acum și cred că trebuie luate foarte în serios", a declarat cel mai înalt diplomat lituanian.

"Sunt foarte mulțumit de declarația comună a partenerilor din NATO, în care se spune că nu vom ceda minciunilor, că vom continua să ajutăm Ucraina și că nimeni nu crede în informațiile răspândite de Rusia", a mai spus el.

Termenul de "bombă murdară" se referă de obicei la o bombă convențională cu materiale radioactive, biologice sau chimice care sunt diseminate în urma unei explozii.

Statele Unite, Marea Britanie au respins duminică afirmațiile Rusiei într-o declarație comună, la fel ca și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Landsbergis, țările partenere trebuie să fie pregătite pentru o escaladare a situației și să continue să își intensifice sprijinul pentru Ucraina.

"Ar putea însemna acest lucru că Rusia va escalada și mai mult situația? Cred că trebuie să fim pregătiți pentru o posibilă escaladare, în ciuda apelurilor lui Shoigu", a declarat el la postul de radio.

"Rusia pierde războiul și ar putea să îl escaladeze în stadiul de înfrângere, dar răspunsul nostru trebuie să fie unul de mai multă asistență pentru Ucraina”, a conchis diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.