Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul maghiar de externe: 'Datorită Bulgariei, aprovizionarea cu gaze a Ungariei este asigurată'

g4media.ro
Peter Szijjarto

"Aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură, deoarece atât furnizorii noștri, cât și țările de tranzit sunt de încredere", a declarat luni, la Sofia, în Bulgaria, ministrul ungar de externe Péter Szijjártó, anunță hungarytoday.hu..

El a adăugat că, anul trecut, Ungaria a reușit să cumpere 4,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale prin Bulgaria și, de asemenea, este liniștitor faptul că guvernul de la Sofia a precizat în mod repetat că această rută de transport va fi securizată și în viitor,

În cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul bulgar de externe NikolayMilkov, Szijjártó a declarat că actuala situație economică și de securitate sporește importanța unei cooperări previzibile și corecte între cele două țări. "Bulgaria este una dintre cele mai importante țări de tranzit pentru livrările de gaze către Ungaria", a subliniat el.

De asemenea, ministrul a calificat drept obiectiv strategic cooperarea strânsă pentru atragerea de noi surse și a subliniat, de exemplu, că pentru a crește rolul gazului din Azerbaidjan sunt necesare dezvoltări majore ale infrastructurii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.