Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Marcel Boloș recunoaște că solicitarea FACIAS este perfect legitimă

marcel boloș

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a recunoscut, în direct, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, faptul că solicitarea FACIAS cu privire desecretizarea informațiilor și anexele din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), este perfect legitimă.

Ministrul a declarat că este normal să fie publice planurile de investiții pe termen lung ale României dar că doar Guvernul ar putea decide desecretizarea acestor documente. “Dacă o astfel de decizie se va lua la nivelul Guvernului, noi o vom onora, nu depinde de minister. Noi nu prea avem ce să ascundem în PNNR. Este un document public, până la urmă este bugetul României și investițiile care se fac în interesul României. Trebuie să fim foarte deschiși fiind vorba despre generațiile următoare și de modernizarea României”, a declarat Boloș.

Ca urmare a acestei declarații publice de la ministrul ce gestionează PNNR, este de așteptat ca solicitarea de desecretizare a acestor documente să fie făcută de urgență. FACIAS precizează că va urmări și va informa publicul despre această situație și va acționa pe căi legale dacă vorbele ministrului nu se vor transforma curând în fapte.

În ce a constat solicitarea FACIAS:

FACIAS a descoperit că ținerea la secret a acestor informații care privesc dezvoltarea României nu este doar imorală față de dreptul populației de a se informa despre modul în care guvernanții respectă acest plan foarte important pentru țară, dar și nelegală întrucât secretizarea acestui tip de conținut nu este posibilă potrivit legilor în vigoare. FACIAS consideră că societatea civilă nu poate sta impasibilă când, ca urmare a unei decizii arbitrare a unui fost ministru, Cristian Ghinea, publicului i-a fost interzis accesul la informații neclasificabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.