Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului a analizat stadiul lucrărilor de regularizare a pârâului Sovata

Barna Tanczos,

Aflat în vizită de lucru în judeţul Mureş, ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tánczos, a analizat stadiul lucrărilor de regularizare a pârâului Sovata, din localitatea cu acelaşi nume, ocazie cu care a declarat că managementul apelor este un domeniu foarte important, motiv pentru care bugetul de investiţii de la Apele Române a fost triplat. De asemenea, oficialul a mai spus că lupta împotriva inundaţiilor este una continuă, avem infringement la acest capitol şi este nevoie de rezultate concrete în rezolvarea acestor probleme.

Lucrările sunt situate în albia minoră a pârâului Sovata şi au drept scop apărarea zonei împotriva producerii inundaţiilor în perioadele în care se înregistrează cantităţi însemnate de precipitaţii, care conduc la creşteri importante ale nivelului pe acest curs de apă.

Prin această investiţie, în valoare de peste 2,4 milioane de lei, se asigură protecţia împotriva inundaţiilor pentru aproximativ 10.000 de locuitori, potrivit News.ro.

„Am avut foarte multe inundaţii anul acesta şi măsurile pentru prevenirea inundaţiilor necesită investiţii semnificative pentru lucrări de apărare împotriva acestor calamităţi naturale. Managementul apelor este un domeniu foarte important, de aceea am triplat bugetul de investiţii de la Apele Române şi tot din acelasi motiv vom avea, prin PNRR, peste 1 miliard de euro buget pentru investiţii suplimentare în anii viitori. Lupta împotriva inundaţiilor este una continuă, avem infringement la acest capitol şi trebuie să avem rezultate concrete în rezolvarea acestor probleme”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Lucrările au reînceput în luna mai a acestui an şi au vizat: consolidare şi supraînălţare zid existent, subzidire la zid existent, terasamente, drum tehnologic, reparaţii radier existent.

”Felicitări comunităţii din Sovata, rar vedem oraşe şi albii atât de curate”, a completat ministrul Mediului, apelor şi pădurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.