Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului a semnat trei contracte finanțate prin PNRR

gov.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat miercuri semnarea a trei contracte finanțate prin PNRR, care vizează monitorizarea calității aerului, transformarea digitală și reducerea riscurilor generate de viituri torențiale în bazinete forestiere, conform Mediafax.

Primul contract, semnat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului, are o valoare de 74,7 milioane de lei și vizează achiziționarea și operaționalizarea a 513 echipamente de monitorizare a calității aerului, radioactivității și zgomotului, conform Mediafax.

Noul sistem va permite atât colectarea și analiza datelor la nivel național, cât și raportarea acestora la organismele europene.

Al doilea contract, implementat de ANPM, are o valoare de aproape 30 milioane de lei și finanțează digitalizarea a 23 de servicii publice din domeniul mediului.

Contractul semnat cu Regia Națională a Pădurilor are ca obiectiv reducerea riscului de inundații.

Cu un buget de peste 100 milioane de lei se vor realiza lucrări pentru reducerea riscurilor generate de viituri torențiale în bazinete forestiere expuse unor astfel de fenomene. Printre altele, se vor reface structurile deteriorate de reținere a aluviunilor, 30 de construcții aluvionare noi și cel puțin 30 km de albii torențiale restaurate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.