Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului cere gărzilor forestiere să grăbească procedurile de recrutare de personal dedicat proiectelor de împădurire

Inquam Photos / Octav Ganea
tanczos barna

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a cerut, miercuri, gărzilor forestiere să grăbească procedurile de recrutare de personal dedicat proiectelor de împădurire finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 730 de milioane de euro vor fi la dispoziţie pentru 56.000 de hectare de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră, conform news.ro.

”Ministrul Tánczos Barna s-a întâlnit astăzi, la sediul MMAP, cu inspectorii-şef ai gărzilor forestiere, în contextul pregătirii implementării programului naţional de creştere a suprafeţelor de pădure, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 2 – Păduri şi biodiversitate, în valoare de 730 de milioane de euro. Ministrul le-a cerut reprezentanţilor gărzilor forestiere să grăbească procedura de recrutare de personal dedicat proiectelor de împădurire şi să se asigure că au la dispoziţie toate resursele necesare pentru buna desfăşurare a lucrărilor”, a transmis, miercuri, Ministerul Mediulu, într-un comunicat de presă.

Ministrul Tanczos Barna a transmis reprezentanţilor gărzilor forestiere că ei reprezintă ”unul dintre cele mai importante elemente din acest proces”, fiind cei care vor facilita implementarea la nivel teritorial.

”Aşadar, de dumneavoastră va depinde dacă acest program va funcţiona cu adevărat. Aveţi obligaţia să fiţi pregătiţi să le oferiţi beneficiarilor întregul suport de care vor avea nevoie, la momentul deschiderii apelului de finanţare şi pe tot parcursul derulării lucrărilor”, le-a transmis ministrul Tánczos Barna inspectorilor-şef.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, bugetul de 730 milioane de euro vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice şi este repartizat astfel.

”Ca urmare a acestor investiţii, până la finalul anului 2023, se vor realiza lucrări de împădurire şi reîmpădurire pe o suprafaţă de 25.000 ha, urmând ca în perioada 2024-2026 să se realizeze alte 31.000 ha de lucrări de împădurire şi reîmpădurire”, a mai transmis ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.