DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost desemnat de Guvern să semneze, în numele României, Declaraţia privind utilizarea Pactului Ecologic European

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost desemnat de Guvern să semneze, în numele României, Declaraţia privind utilizarea Pactului Ecologic European în perioada post-Covid, pact care îşi propune să mobilizeze cel puţin 1.000 de miliarde de euro în următorii 10 ani.

"România semnează alături de alte 18 state europene Declaraţia privind utilizarea Pactului Ecologic European ca element cheie în Planul de redresare a Uniunii Europene după pandemia Covid -19. Declaraţia va fi semnată de România ca urmare a Memorandumului iniţiat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi aprobat astăzi în Şedinţa de Guvern", a informat joi ministerul

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost desemnat de Guvern să semneze Declaraţia europeană în numele României.

”Sunt onorat să semnez cea mai importantă declaraţie a viitorului economic al ţării. Practic, Pactul Ecologic va deveni pentru România un motor durabil de creştere economică post-Covid. Prin această decizie vom putea creşte mai repede şi mai uşor eficienţa energetică a ţării şi, implicit, vom putea reduce facturile populaţiei la utilităţi. Pactul ecologic european îşi propune să mobilizeze cel puţin 1.000 de miliarde de euro în următorii 10 ani. Aceste fonduri pot fi folosite inclusiv pentru dezvoltarea surselor nepoluante de energie dar şi pentru a face tranziţia ecologică, în energie, fără suferinţe sociale. Nu în ultimul rând, România va avea şansa de a dezvolta industrii şi locuri de muncă noi. Covid ne-a adus acasă peste 1 milion de români. Banii din Pactul ecologic european ne pot ajuta să creăm condiţiile prin care românii întorşi acasă să rămână în ţară, lângă familiile lor”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Pactul Ecologic European este văzut ca o strategie de creştere pentru UE, în măsură să mobilizeze resurse financiare, să stimuleze economiile şi să creeze noi locuri de muncă în perioada post-criză accelerând, în acelaşi timp, tranziţia la neutralitatea climatică, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Citește și: Banca Națională a României, anunț de ultim moment! Ce se întâmplă cu ratele românilor .

Grupul celor 18 state membre consideră că obiectivul neutralităţii climatice până în 2050, precum şi un cadru puternic de politici, pot asigura un mediu investiţional stabil şi orientat spre viitor pentru economia UE, ca o condiţie prealabilă esenţială pentru stimularea economică şi crearea de locuri de muncă. De aceea, aceste state membre susţin în continuare creşterea obiectivului 2030 de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de la cel puţin 40% la 50-55%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.