Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, Costel Alexe, după ce România a fost condamnată de Curtea de Justiție: 'Era de așteptat'

Inquam Photos / Octav Ganea
costel alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță că „era previzibilă” condamnarea României de Curtea de Justiție a UE, adăugând că la Primăria Capitalei nu există un plan pentru combaterea poluării.

„Era previzibil verdicul Curtii de azi.

Era de așteptat pentru că exista la primarie un plan zero pentru mediu”, a spus Costel Alexe, într-o conferință de presă.

Ministrul Mediului a adăugat că nu există sancțiuni pentru cetățenii români.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

România a fost condamnată, joi, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru poluarea din Bucureşti. CJUE precizează că România nu a respectat reglementările privind valorile limită de PM10, conform sentinței.

Decizia vine după ce Comisia Europeană cerut Curţii, în 12 octombrie 2018, constatarea că ţara noastră nu respectă reglementările în mateirie. Comisia a trimis în judecată România pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind calitatea aerulului înconjurător, pentru depăşirea sistematică a valorilor limită pentru microparticule (PM10) în Bucureşti.

„România, pe de o parte, prin nerespectarea sistematică şi persistentă, din anul 2007 şi până cel puţin în anul 2016, a valorilor‑limită zilnice pentru concentraţiile de PM10 şi prin nerespectarea sistematică şi persistentă, din anul 2007 şi până în anul 2014 inclusiv, cu excepţia anului 2013, a valorilor‑limită anuale pentru concentraţiile de PM10 în zona RO32101 (Bucureşti, România), nu şi‑a îndeplinit obligaţiile care îi revin (...) privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa (...) şi, pe de altă parte, nu şi‑a îndeplinit, în ceea ce priveşte această zonă, începând din 11 iunie 2010, obligaţiile care îi revin în (...), în special obligaţia (...) de a se asigura că perioada de depăşire este cât mai scurtă cu putinţă”, a decis, joi, CJUE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.