Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului: 'Deşeurile reciclabile nu trebuie să ajungă în instalaţiile de cogenerare pentru deşeuri nereciclabile'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a atras atenţia miercuri, cu ocazia unei vizite la fabrica de ciment Holcim de la Câmpulung Muscel, în judeţul Argeş, asupra faptului că deşeurile reciclabile nu trebuie să ajungă în instalaţiile de cogenerare pentru deşeuri nereciclabile.

Potrivit unei postări de pe contul de Facebook al Ministerului Mediului, afirmaţia lui Costel Alexe a fost făcută în condiţiile în care la fabrica de ciment de la Câmpulung Muscel funcţionează o instalaţie de cogenerare pentru deşeuri nereciclabile, utilizate drept combustibil în procesul de ardere, potrivit agerpres.ro.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

"Prioritatea noastră trebuie să fie aceea de a ne asigura că în astfel de instalaţii nu ajung deşeurile reciclabile. Dacă privim cogenerarea ca pe o alternativă la depozitarea finală, atunci este bine. În loc să aruncăm deşeurile nereciclabile, le folosim ca să producem ciment. Această instalaţie, de exemplu, a ajuns să folosească până la 50% pe an deşeuri în procesul de ardere. Este îmbucurător! În primul rând pentru că deşeurile nu mai ajung la groapă, dar şi pentru că emisiile din arderea deşeurilor sunt mai reduse decât cele rezultate din folosirea cocsului sau a altor tipuri de combustibil fosil tradiţional. Mai mult, combustibilii fosili sunt resurse naturale şi este de preferat să reutilizăm deşeurile decât să exploatăm resursele. Dar, repet, în astfel de instalaţii nu au ce căuta deşeurile reciclabile. Ele trebuie extrase înainte ca deşeurile destinate procesului de cogenerare să ajungă aici", a declarat Costel Alexe.

În postare se mai menţionează că reprezentanţii companiei i-au prezentat ministrului planurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la 50% până în 2030, comparativ cu nivelul anului 1990, precum şi de atingere a neutralităţii climatice până în 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.