Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, despre rata scăzută de colectare selectivă a deşeurilor din Capitală: De ce este rămas în urmă Bucureştiul? Din lipsă de implicare şi de int

Facebook
Tanczos Barna

Ministrul Mediului afirmă că municipiul Bucureşti este în urma altor localităţi din ţară în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor, cauza acestui fapt fiind ”lipsa de interes şi de implicare”. ”Avem în ţară oraşe, municipii, chiar şi sate care sunt aproape de 40% procent de deviere de la groapă”, spune ministrul, care e de părere că în Capitală este nevoie de educaţie în rândul cetăţenilor, potrivit news.ro.

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, de ce Capitala se află sub media pe ţară în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor, ministrul Mediului, Barna Tanczos, vorbeşte despre o ”lipsă de implicare şi de interes”.

”De ce este rămas în urmă Bucureştiul? Din lipsă de implicare şi de interes. Bucureştiul trebuie să se implice mult mai mult în construirea logisticii şi realizarea infrastructurii de colectare, trebuie să se implice mult mai mult în educare la nivelul şcolilor, la nivelul cetăţenilor, este nevoie de mai multă implicare pentru că avem în ţară oraşe, municipii, chiar şi sate care sunt aproape de 40% procent de deviere de la groapă. După aceea,  mai sunt câteva calcule specifice dacă tot procentul de deviere de la groapă se transformă şi în procent de reciclare - pentru că anumite cantităţi din deşeurile colectate selectiv ajung să fie valorificate energetic pentru că nu mai pot şi reciclate, fiind contaminate, SAMD – dar cifrele din judeţele care sunt judeţe fruntaşe în privinţa colectării selective arată că se poate”, a afirmat ministrul Mediului.

Întrebat ce măsuri se iau pentru a creşte rata de reciclare a deşeurilor, ministrul a arătat că administraţiile locale plătesc taxe suplimentare care intră în bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu

”Primăriile plătesc milioane de lei penalităţi. An de an, toate primăriile care nu ating procentul de reciclare sau de deviere de la groapă impus plătesc penalităţi”, mai spune Tanczos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.