Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului încă nu știe ce s-a întâmplat cu puii de urs aruncați în zăpadă: incidentul a fost mediatizat acum trei zile

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

La trei zile de la incidentul din Neamț, unde mai mulți bărbați au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că nu se știe ce s-a întâmplat cu ursuleții: fie i-a luat ursoaica, fie puii au fost îngropați, informează Mediafax.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, luni seara, la Digi24, că nu se știe ce s-a întâmplat cu puii de urs scoși din bârlog, una dintre ipoteze fiind că ursoaica s-a întors după pui, iar altă ipoteză este ursuleții au fost îngropați.

„Am acționat cât am putut de repede, dar ursuleții nu au mai fost găsiți. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista și varianta în care ursoaica s-a întors să își ia puii. Este posibil. Sau au fost îngropați... nu se știe. Organele de anchetă nu au reușit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a spus Tanczos Barna.

O altă posibilitate, aceea ca puii de urs să fi fost traficați, nu ar avea susținere, a afirmat ministrul.

Cei care au scos puii de urs din bârlog și i-au aruncat în zăpadă au fost identificați, iar pe numele lor a fost deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, dar și pentru perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație, precum şi deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

O asociație pentru protecția animalelor a publicat, vineri, pe Facebook imagini cu mai mulți bărbați care au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă. Reprezentanții organizației susțin că filmarea a fost făcută în județul Neamț, unde ar lucra unul din bărbați.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

„Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă! Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali - ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au”, au scris reprezentanții asociației Casa lui Patrocle - Animal Rescue. Postarea a atras sute de comentarii din partea iubitorilor de animale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.