Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului nu ar trebui să fie vizat de remaniere. Se laudă cu rezultate bune în privința execuției bugetare

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a referit la execuţia bugetară a ministerului, precizând că sunt capitole unde se află la 98%, iar altele nu sunt la 90%, precizând că se bucură că este aşa, deoarece în anumite domenii a avut grijă să nu cheltuie banul public şi să fie mai reticent. "Sunt şi domenii unde era nevoie de o implicare mai serioasă a instituţiilor din subordine", a precizat el, potrivit News.ro.

Tánczos Barna a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, care este situaţia execuţiei bugetare la Ministerul Mediului.

"Sunt capitole unde suntem la 98% execuţie bugetară dusă la maxim, sunt capitole unde nu suntem la 90% şi mă bucur că nu suntem la 90% pentru că în anumite domenii am avut grijă să nu cheltuim banul public şi să fim mai reticenţi. Sunt şi domenii unde era nevoie de o implicare mai serioasă a instituţiilor din subordine. Am pe masă această analiză, o analizez împreună cu colegii mei şi vom reface bugetele pentru următoarele luni în funcţie de capacitatea instituţională a fiecărei instituţii subordonate de a pune în practică ceea ce au visat la începutul anului pentru că în funcţie de această capacitate putem avea discuţii şi cu domnul prim-ministru pe rectificare bugetară”, a explicat ministrul.

El a precizat că este nevoie de sprijin bugetar pentru prevenirea inundaţiilor.

"Ceea ce pot spune acum că din punctul nostru de vedere pentru a preveni inundaţiile în continuare pe amenajări de râuri, pe amenajări de diguri, este nevoie de sprijin bugetar. Avem domeniul nutrienţilor unde avem un program care merge bine, de prevenire a scurgerilor din ferme şi gunoi de grajd în pânza freatică şi programul merge bine, cu Banca Mondială şi acolo o să solicităm sprijin. Şi vor fi situaţii unde vor avea grijă ca, la salarii, la cheltuieli de funcţionare, să ţinem lucrurile sub control”, a afirmat Tánczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.