Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, RECUNOAȘTE: 'Capitala este într-o situație extrem de grea'

Bucureștiul
poluare Bucuresti

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit luni seară, la B1 TV, despre problema poluării din Capitală. Oficialul a atras atenția, în primul rând, asupra faptului că, în prezent, Bucureștiul nu are în derulare proiecte referitoare la reducerea poluării.

„Bucureștiul este într-o situația extrem de grea. Tocmai de aceea mi-am început mandatul discutând cu primarul general și primarii de sectoare pentru că, în primele zile nu prea vedeam perspectiva, nici în ceea ce privește gropile de gunoi – nici acolo nu avem o strategie la nivelul Capitalei –, nici în privința programelor de reducere a poluării aerului prin sisteme inteligente de administrare a traficului, printr-o concepție clară cu accesul limitat sau nelimitat al mașinilor în toate zonele Bucureștiului, prin programe de creștere a suprafețelor verzi. Bucureștiul, în momentul de față, nu are proiecte în derulare în vederea reducerii poluării. Tocmai de aceea este o provocare uriașă pentru autoritatea publică locală. Ministerul este instituția care constată, controlează, măsoară, amendează. Noi vrem să fim un catalizator, să ajutăm autoritatea publică locală să aibă proiecte, să finanțăm (...), dar pentru asta trebuie să avem autoritatea publică locală care vrea să facă.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Am o speranță că lucrurile se vor schimba pentru că la cele două întâlniri cu primarii vine toată lumea și se implică și sper să fie un nou început, o gândire de ansamblu, pe proiecte concrete, unele finanțate din bugetul Ministerului Mediului, unele din PNRR”, a declarat ministrul Mediului.

Tanczos Barna a spus că există mai multe variante de reducere a poluării în București, însă, spre deosebire de alte orașe mari din Europa, capitala României a rămas în urmă.

”Dacă Bucureștiul poate să construiască piste de biciclete sau trotinete este o variantă și este o scădere a poluării măcar pentru un segment. Dacă Bucureștiul își perfecționează sistemul public de transport și sistemul este dotat cu mijloace nepoluante cu finanțare de la Minister, este un factor care poate să reducă poluarea. Dacă Bucureștiul stabilește că în anumite zone, în anumite perioade se interzice accesul auto, este iarăși o soluție. Variante sunt. Sunt variante implementate în marile orașe ale Uniunii Europene, dar Bucureștiul încă nu a pornit”, a mai spus Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.