Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, anunț de ULTIMĂ ORĂ - 'Ne pune în imposibilitatea să ajungem la o soluție'

inquamphotos.com / Alexandru Busca
olguta vasilescu tribunal

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a reacționat vineri, după ce câteva zeci de cadre din poliţe au protestat, joi, în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi de salariile actuale şi au cerut să aibă acces la proiectul noii legi a salarizării unitare, în forma lui completă. Ministrul Muncii a spus că este imposibil să mai găsească o altă soluţie pentru cererile sindicatelor din Poliţie, până nu va intra în vigoare lege salarizării unitare.

ALERTĂ - Colonel SPP, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

De asemenea, ministrul Muncii a spus că poliţiştii nu vor mai beneficia de alte creşteri salariale decât cele care au fost convenite săptâmâna trecută, chiar dacă au venit cu o nouă listă de revendicări.

„Soluția s-a găsit, numai că ei trebuie să știe foarte clar ce vor. Discuțiile care au avut loc în urmă cu o săptămână sau două văd că nu mai sunt valabile și au venit cu o altă listă de revendicări, ceea ce ne pune în imposibilitatea să ajungem la o soluție. Într-o primă fază, au fost patru revendicări, dintre care li s-au acceptat două, după modelul salariaților din învățământ, să li se asigure și dumnealor sporurile la nivelul salariul minim pe economie, care este la ora actuală de 1450 de lei. Asta a fost principala lor revendicare. O altă revendicare a fost salariul de merit pe care îl iau 20% dintre polițiști să se acorde cu patru luni mai devreme. Era programat pentru luna august. Am acceptat să li se dea din luna următoare. Pentru aceste chestiuni am făcut toate demersurile, am discutat la Ministerul de Finanțe. Ministerul de Finanțe a fost de acord. (...) Ieri, am văzut de la presă o listă de peste 20 de revendicări, inclusiv o primă pentru pensie, în condițiile în care poliția are deja pensie specială. Prima respectivă nu s-a mai dat de 7 ani, e adevărat, dar între timp a început să funcționeze legea specială a pensiilor.”, a spus Lia Olguța Vasilescu, vineri, la Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.