Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, anunțul așteptat de toți părinții: Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor în luna mai - A fost stabilită ziua de plată

mamaplus.md
alocatie alocatia alocatii

Calendarul de plăți pentru alocațiile copiilor în luna mai 2024 a fost stabilit, urmând ca aceste sume să fie virate pe carduri la 8 mai, la doar 3 zile după Paște. Aceste alocații sunt esențiale pentru multe familii din România, reprezentând un sprijin important în asigurarea nevoilor de bază ale copiilor.

Valorile alocațiilor lunare în 2024 au rămas constante în comparație cu anii precedenți. Copiii sub vârsta de 2 ani primesc o alocație lunară de 718 lei, în timp ce cei între 2 și 18 ani beneficiază de 291 de lei pe lună. De asemenea, tinerii de peste 18 ani pot continua să primească alocații de stat dacă sunt încă înrolați în învățământul liceal sau profesional, conform Playtech.

Această decizie reflectă importanța susținerii educației și pregătirii profesionale pentru viitorul tinerilor. Conform declarațiilor ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, 3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat.

În plus, s-a furnizat un calendar detaliat al plăților pentru celelalte luni din 2024, pentru a ajuta familiile să-și planifice bugetul în mod corespunzător. Alocațiile pentru copii vor fi virate în zilele de 8 ale fiecărei luni, cu excepția lunii iulie, când vor fi virate pe 10 iulie, prima zi lucrătoare fiind pe 8 iulie.

Majorările substanțiale ale alocațiilor de stat pentru copii în ultimii ani sunt remarcabile. De exemplu, în 2008, alocația pentru copiii între 2 și 18 ani era de doar 32 de lei, iar în 2019 a atins suma de 150 de lei, urmând să fie indexată în 2020 la 156 de lei conform ratei inflației. De asemenea, alocația pentru copiii sub 2 ani sau cu handicap sub 3 ani a crescut semnificativ de la 200 de lei în 2008 la 311 lei în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.