Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii da teapa parlamentarilor

Claudia Ana Costea

Ministrul Muncii Ana Costea le-a dat pentru a doua ora teapa parlamentarilor care o asteptau sa le prezinte un prim draft al legii salarizarii. Ministrul nu a venit nici in aceasta saptamana.

"Încep să cred că doamnei ministru poate îi este teamă de Parlament sau poate că lucrurile nu sunt foarte clare în minister privind lucruri atât de importante pentru cetăţeni. (...) Vedem că sunt multe zone în care sunt probleme cu salarizarea, oamenii sunt tentaţi să susţină pe diferite căi diferite propuneri legislative cu creşteri salariale, fiecare are dreptate, dar cel mai bine este ca toate aceste lucruri să fie prinse într-o lege a salarizării unitare în sistemul bugetar, echitabile şi care să reflecte munca şi importanta muncii fiecărei categorii sociale. Îi cer doamnei ministru să îşi facă timp să vină, în Parlament, la Comisia de muncă, pentru că sunt foarte multe lucruri importante de discutat care ţin de viaţa de zi cu zi a românilor", a conchis deputatul liberal.

Lipsa ministrului a blocat si dezbaterile privind indemnizatia pentru mame.

"Din păcate, observăm acest lucru la doamna ministru a Muncii, iată, de aproape o lună blochează activitatea Comisiei de muncă, în sensul că nu dezbatem anumite proiecte de lege pentru că ministerul solicită amânarea lor pentru a-şi face un punct de vedere. În ceea ce priveşte legile pentru indemnizaţia de creştere a copilului sunt trei proiecte de lege care sunt la comisia noastră în dezbatere şi pe care le tot amânam, astăzi pentru încă doua săptămâni, la solicitarea doamnei ministru. Lucrurile trebuie tranşate pentru că tot vorbim despre faptul că avem o problemă cu natalitatea şi că trebuie să avem politici pentru susţinerea familiei şi a natalităţii, dar iată că, atunci când trebuie să acţionăm, temporizăm lucrurile, nu dezbatem legi", a afirmat Pocora, la finalul şedinţei Comisiei pentru muncă.

Potrivit acesteia, propunerile legislative privind indemnizaţiile pentru creşterea copiilor "vin să aducă mici corecţii".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.