Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, despre creşterea vârstei de pensionare: Nu voi permite o asemenea chestiune

gov.ro
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că nu va ”permite” ca vârsta de pensionare în sistemul public de pensii să crească, el precizând că legislaţia în vigoare prevede că, până în 2030, vârsta de pensionare a femeilor din categorii profesionale care nu beneficiază de legi speciale va creşte la 63 de ani, anunță news.ro.

”Nu voi permite o asemenea chestiune. Voi avea nişte discuţii clare cu Comisia Europeană. În România, întâi trebuie să ne ocupăm de creşterea speranţei de viaţă, după care să vedem noi ce discuţii avem”, a afirmat Marius Budăi, miercuri seară, la România TV, întrebat dacă va creşte vârsta de pensionare în România.

Vârsta de pensionare în cazul femeilor este prevăzută să crească

El a precizat că, potrivit Legii 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta de pensionare în cazul femeilor este prevăzută să crească, până în anul 2030, la 63 de ani, iar la bărbaţi s-a atins pragul de 65 de ani pentru pensionare.

Pe de altă parte, ministrul a explicat, tot răspunzând unor întrebări, că printre propunerile formulate de Banca Mondială, consultată de Guvernul României pe problema reformei pensiilor, nu figurează şi aceea de creştere a vârstei de pensionare a celor încadraţi în categoriile profesionale care beneficiază de indemnizaţii şi pensii acordate în baza unor legi speciale, aşa-numiţii pensionari speciali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.