Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, după ce a anunțat creșterile de salarii și pensii: Nu sunt promisiuni, este viziunea PSD

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marius Budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că anunțurile privind creșterile de pensii și salarii, care au tulburat apele în coaliție, nu reprezintă doar niște promisiuni către cetățeni ci reprezintă viziunea PSD în acest domeniu.

„Nu era o promisiune faţă de cetăţean, aceasta este viziunea PSD asupra creşterilor de venituri. Sunt propunerile PSD. Aceste propuneri ale PSD sunt însoţite de calcule şi le vom pune pe masa coaliţiei de guvernare. Eu cred că aceste soluţii vor fi discutate în coaliţie”, a mai spus Marius Budăi.

Întrebat mai departe cine îşi va asuma vina dacă nu sunt mărire pensiile, social-democratul a răspuns cu o altă întrebare: „Ce înseamnă vină?”

„Acestea nu sunt măsuri. V-am spus clar că sunt nişte propuneri. Haideţi să vedem decizia coaliţiei”, a completat el.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, chestionat dacă vor fi majorate pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2023, cum a propus PSD, că ceea ce a anunţat Marius Budăi în acest sens, nu a fost discutat în coaliţie şi nici în Guvern. Liderul PNL a mai spus că a discutat cu liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu despre acest subiect, însă a rămas la nivelul de intenţie. Şeful Executivului a adăugat că astfel de măsuri trebuie să aibă susţinere în realitate, una financiară şi să existe posibilitatea bugetară de a sprijini o măsură de majorare a pensiilor şi salariilor.

Preşedintele PNL a mai afirmat, întrebat dacă vede ca fiind populiste propunerile PSD privind majorarea pensiilor şi salariilor, că „este o distanţă foarte mare de la vorbe la fapte”, cât şi cea de la „a face ce trebuie, a fi responsabil şi un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetăţenii ţării”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.