Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii face anunțul așteptat de toți pensionarii din România: noutatea din Legea Pensiilor

ministrul muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit cu pensionarii din Sibiu și a răspuns direct la mai multe întrebări de interes. Ministrul le-a transmis pensionarilor că în vederea recalculării pensiilor nu vor trebui să facă niciun drum pentru depunerea de noi documente care să ateste veniturile realizate, dacă acestea sunt după anul 2001.

”Ministrul a răspuns întrebărilor adresate de aceștia și a explicat care sunt modificările din noua lege privind sistemul public de pensii, principiile de echitate, contributivitate și stabilitate care au stat la baza noii legi, precum și faptul că majorarea anuală a pensiei este garantată prin lege.

De asemenea, demnitarul a atras atenția persoanelor aflate în pensie că nu trebuie să facă drumuri inutile la serviciile private de arhivare sau la casele de pensii pentru depunerea de noi documente care să ateste veniturile realizate, dacă acestea sunt după anul 2001.

„Această lege a fost gândită pentru a corecta inechitățile care există în prezent. În primul rând garantăm prin lege că 1 ianuarie este data la care, an de an, se majorează pensiile. Nu vor mai fi pensii diferite în funcție de legile care au existat de-a lungul timpului. Regula de bază a pensiilor este că pentru muncă și contribuții egale pensiile vor fi egale”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Un alt subiect abordat în întâlnirea cu pensionarii a vizat procesul de recalculare a pensiilor.”, scrie Simona Bucura Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.