Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii iese la rampă după Paște și dezvăluie ce a discutat cu Iohannis. Ce rugăminte are Olguța Vasilescu de la președinte

Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, iese la rampă și dezvăluie la România Tv ce a discutat cu președintele Iohannis în întrevederea pe care a avut-o cu acesta la Palatul Cotroceni pe Legea salarizării.

„Legea este pusă în aplicare de 9 luni. Este o lege adoptată în Parlamentul României, dezbătută intens în toate mediile. Este promulgată de președintele României de acum 9 luni, deci știa foarte bine care sunt prevederile legii salarizării. Au mai fost OUG de modificare a acestei legi, dar nu care să aducă modificări substanțiale. (...) Dumnealui a vrut să avem această discuție. Nu mi s-a părut deloc că ar fi recalcitrant, că nu i-ar conveni ceva din legea salarizării. Ba dimpotrivă, discuțiile care s-au purtat acolo au fost că este construită (nr. legea salarizării) pe principii corecte (...). De la 1 ianuarie 2018 intră prima etapă a legii salarizării în vigoare pentru toată lumea. La 1 ianuarie am venit cu 25% pe brut în plus la toți bugetarii pentru a acoperi transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Dar nu se poate vorbi de scăderi de venituri cum am văzut în comunicatul Administrației Prezidențiale, pentru că primind 25% pe brut, transferul contribuțiilor însemnând 22%. Nu mi-a reproșat și personal, pentru că i-aș fi explicat că majorările s-au făcut anul trecut, tocmai ca să intrăm în anul 2018 doar cu transferul contribuțiilor. (...) N-a fost nervos absolut deloc. A fost o discuție foarte calmă, foarte echilibrată. Eu sincer am apreciat-o. După ce am ieșit de acolo i-am și spus dnei Dăncilă că mi-a făcut impresia că susține legea salarizării. Chiar mi-a spus la un moment dat să nu mai facem atât de multe modificări pe ea, pentru că asta ar însemna dezechilibrarea sistemului care a început să fie pus la punct. Personal, am apreciat. Nu știu ce a însemnat acest comunicat de presă.”, a spus ministrul Muncii.

Tranzacţie de MILIARDE! Proiect de ANVERGURĂ, după ce un GIGANT farmaceutic preia una dintre cele mai mari companii de terapie genetică

Întrebată dacă va mai avea discuții, consultări cu Iohannis, Olguța Vasilescu a spus că nu are nicio problemă să se mai vadă cu președintele, însă are rugămintea ca să nu se mai scrie dinainte comunicatul de presă.

„De fiecare dată s-au promulgat aceste legi și i-am și mulțumit. Domnia sa a fost că este normal să le promulge, pentru că sunt asumate de Guvernul României și Guvernul este cel care decide politica salarială și economică. Eu n-am o problemă să mă mai văd cu președintele, în cazul în care voi mai fi invitată. Singura mea rugăminte este să nu se mai scrie dinainte comunicatul de presă. Poate l-a scris cineva care nu a participat la discuție, pentru că în comunicat sunt lucruri care nu s-au discutat acolo”, a spus Olguța Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.