Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii: În 2015, ne dorim să creştem pensiile cu 4,4%

Rovana Plumb
Pensiile românilor ar putea creşte de anul viitor cu circa 4%, a anunţat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb, la Antena 3. "Guvernul Ponta nu va tăia sub nicio formă pensiile, nu le va diminua, ba din contră, vom continua cu aceste majorări ale pensiei în anul următor. Anul acesta au crescut cu 3,75%. Anul viitor vrem să le majorăm cu 4-4,4%", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb, luni, la emisiunea Sinteza zilei.
Potrivit ministrului, majorarea pensiilor s-ar face cu 4-4,5%, iar o certitudine va avea în septembrie.
"În septembrie vom fi în măsură să spunem clar dacă această majorare va fi de 4% sau de 4,5%. Este predictibilă o majorare de 4,4% din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu. Atunci vom ştie exact cu cât se va mări, dar se va mări", a explicat ministrul Plumb.
Mărirea pensiilor depinde de rata inflaţiei şi creşterea reală a câştigului salarial pe economie, a mai spus Rovana Plumb.
Anunţul ministrului vine după ce, Rovana Plumb a anunţat, luni, că 234.000 de pensionari vor primi pensii mai mari, în medie cu 63 de lei, până la sfârşitul lunii martie, după aplicarea indicelui de corecţie şi suplimentarea punctajelor în cazul persoanelor care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011.
Recalcularea a peste 200.000 de pensii a fost deciză de Guvern în 18 decembrie 2013, prin ordonanţă de urgenţă, adoptată în urma deciziei Curţii Constituţionale (CC) referitoare la pensiile din 2011- ianuarie 2013.
Rovana Plumb a declarat luni, că pentru persoanele care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011, se aplică, conform prevederilor legale, indicele de corecţie, prin care se asigură o corelare mai bună între câştigurile salariale şi pensia primită de aceştia.
Plumb a precizat că, până la sfârşitul lunii martie, toţi cei 234.000 de pensionari vor primi diferenţa de pensie aferentă pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, efortul bugetar pentru cele două luni fiind de 23 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.