Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, mesaj clar în fața sindicatelor din administraţia publică locală: Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate

Ministerul Muncii
Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, mesaj clar în fața sindicatelor din administraţia publică locală: Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, joi, după o întâlnire cu sindicatele reprezentative din administraţia publică locală, că se doreşte o lege a salarizării bazată pe echitate. ”Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă”, a arătat ea.

Potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, la sediul instituţiei a avut loc, joi, o întâlnire cu sindicatele reprezentative din domeniul administraţiei publice locale.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat, încă o dată, că avem nevoie de o administraţie eficientă, orientată către cetăţean, iar în acest sens, o lege a salarizării în sectorul bugetar care să stimuleze performanţa reprezintă un obiectiv esenţial.

Ministrul a arătat că se doreşte o lege a salarizării bazată pe echitate. De asemenea, reprezentanţii sindicatelor s-au arătat interesaţi să contribuie la elaborarea unei legislaţii care să aducă stabilitate şi predictibilitate.

”Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi pe verticală. Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.