Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii pune tunurile pe PNL: 'Se folosesc de pensionari în goana lor nebună după voturi'. Precizări despre Legea pensiilor

Facebook.com
Marius Budai, deputat PSD

Marius Budăi a declarat că liberalii, „în goana lor nebună după voturi”, manipulează atunci când susțin că pensiile trebuiau majorate de la 1 ianuarie. Ministrul Muncii arată că pensiile au fost mărite anticipat din 2017 încoace, iar în Legea pensiilor creșterea sumelor este efectuată anual.

„Adevăr nu manipulare! Cei care tăiau fără niciun regret pensii și salarii, dovedesc încă odată, dacă mai era nevoie, că nu le pasă de părinții și bunicii noștri. În goana lor nebună după voturi, pentru ei nu mai contează de cine se folosesc și nu reușesc să iasă nici acum, după 10 ani, din logica tăierilor. Se folosesc de această dată de pensionari și fac trimitere la un amendament depus de dumnealor la legea bugetului și respins. În acest moment valoarea punctului de pensie este 1.100 de lei, dacă am merge pe varianta PNL, valoarea punctului de pensie ar fi de 1.045 de lei. Judecați dumneavoastră! Pensiile au fost mărite anticipat, începând cu 1 Iulie 2017 pentru anul 2018 și la 1 Iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflației și creșterea reală a salariului mediu brut”, a scris Marius Budăi, sâmbătă pe Facebook.

Săptămână de FOC pentru Simona Halep: va avea de înfruntat nume grele la turneul de la Dubai

Social-democratul a mai spus nu scrie nicăieri în Legea pensiilor că acestea sunt majorate începând cu 1 ianuarie, creșterea fiind făcută anual.

„În actuala Lege a Pensiilor, 263/2010, scrie, la art 102, că pensiile se majorează anual, nu scrie nicăieri că începând cu data de 1 Ianuarie. De altfel, INS comunică rata inflației și salariul mediul brut, după primul trimestru al anului următor, nici nu se cunosc aceste date la 1 Ianuarie. Concluzionând, PSD a mărit pensiile, de când a venit la Guvernare, în trei rânduri, dintre care două anticipat și va continua să le mărească, tot anticipat, în septembrie 2019 pentru 2020”, a conchis ministrul Muncii.

Marius Budăi atașează postării sale și un grafic în care sunt făcute specificări și la Art. 102 din Legea pensiilor care prevede, la alineatul 2, că „valoarea punctul de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.