Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, PRIMA REACÈšIE la decizia CCR

gov.ro
Raluca Turcan

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea pentru aprobarea rectificării bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. Ministrul Muncii a făcut declarații după decizia CCR însă nu a spus clar când se va lua act de ea.

Citește și: Numită de unii o BANALĂ GRIPĂ, infecța cu COVID-19 lasă SECHELE GRAVE: un spital din România oferă recuperare

"Am decis o creștere sustenabilă a pensiilor de 14%. Acum, în contextul deciziei CCR, așa cum Parlamentul anul trecut a decis menținerea punctului de pensie care să aducă o majorare de 40%, la fel Palrmaentul în actul legal de punere de acord a legislației cu deciziile CCR se va pronunța cu ce este de făcut pe viitor. Cel mai important lucru legat de pensii e să putem asigura plata lor, și echitate. În momentul preluării mandatului, am decis să creăm un grup de experți care să pună legislația în acord cu aceste principii. Avem buget alocat pentru pensii și în acest an urmărim ca indexarea să se facă cu rata inflației, cel puțin",a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii, după decizia CCR.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.