Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii tună și fulgeră după un control inopinat: 'Le cer șefilor din Casele de Pensii să coboare din birou'

Inquam Photos / Octav Ganea
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, se arată total nemulțumită după un control inopinat marţi la Casa Judeţeană de Pensii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din Neamţ.

"Le cer șefilor din Casele de Pensii, precum și angajaților, să coboare din birou și să interacționeze cu cetățenii care au solicitări/întrebări și așteaptă un răspuns/o îndrumare în fața instituției. Se creează aglomerație în fața instituțiilor tocmai pentru că nu li se răspunde cetățenilor.

Văd o rezistență la schimbare. Se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere. Oamenii trebuie să fie ascultați, nu ținuți la distanță. Lipsa de management aduce ineficiență, întârzieri, blocaje în îndeplinirea atribuțiilor unei instituții.

CONTROVERSE Un pneumolog care nu crede în eficienţa măştii, anchetat în Franţa. Ce profețește acesta cu privire la epidemia COVID-19

La Piatra Neamț, am găsit o casă de pensii aglomerată, o instituție prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate, iar conducerea în concediu, cu toate întârzierile lăsate în așteptare. Arhiva de aici trebuie reorganizată complet, nu doar ordonată. Nu există un sistem electronic de identificare a dosarelor, totul se face manual. Este mult de muncă!

Este nevoie de soluții cu efecte pe termen lung, care să scurteze timpii de procesare și să elimine munca ineficientă. Având aceleași proceduri vechi de lucru, neadaptate evoluțiilor actuale, se va ajunge la aceleași rezultate: vom scotoci prin hârtii, ore și ore în șir. Din această cauză, crește și numărul dosarelor cu termen de răspuns depășit: documentele se găsesc și se extrag cu dificultate din arhivă. Efectele unei arhive ineficient organizate se văd după ani de zile.

Fiind în Piatra Neamț, am mers să fac o vizită și la ITM. Nu este prima dată când găsesc la ITM-uri birourile goale.

Șefii în concediu și birourile goale, iar accesul în instituție îngrădit. Mi-a lăsat impresia unei fortărețe. ITM-ul este o instituție publică, deschisă publicului. Orice cetățean poate intra într-o instituție fără a-i fi îngrădit acest drept", este mesajul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.