Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, veste PROASTĂ după GREVA funcționarilor: NU cresc salariile!

rfi.ro
dragos paslaru

Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, a precizat că salariile funcționarilor publici nu vor putea crește până anul viitor. Reacția lui Pâslaru vine după ce peste 30.000 de angajați din primării și Consilii Județene au declanșat greva și amenință că vor intra în grevă generală de săptămâna viitoare.

Citește și: GREVĂ GENERALĂ în primării: Azi NU SE LUCREAZĂ

Ministrul Pâslaru a explicat că vechiul proiect și propunerile sindicaliștilor nu sunt sustenabile, iar statul nu are bani pentru a satisface toate revendicările salariaților din administrație.

”Este vorba de o lege care ar putea să înceapă să fie aplicată începând cu anul viitor și ca orizont de timp ar trebui să meargă până în 2020-2025”, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, marți, la Antena 3.

Întrebat de ce durează așa de mult timp, ministrul a explicat că ”actul normativ care există avea un impact bugetar care nu e sustenabil”.

Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală din toată ţara au intrat în grevă, în Bucureşti fiind în desfăşurare un protest în faţa Primăriei Capitalei, la care participă angajaţi ai primăriei generale şi cei ai direcţiilor de taxe şi impozite din sectoarele 3 şi 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.