Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GREVĂ GENERALĂ în primării: Azi NU SE LUCREAZĂ

promptmedia.ro
greva

E grevă generală în primăriile din România! Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat grevă grevă generală pentru ziua de marţi, cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru.

Sindicaliştii susţin că, după ce au convenit cu oficialii de la Ministerul Muncii norma de hrană şi tichetele de vacanţă şi o anumită creştere salarială, atunci când documentul trebuia semnat, acesta nu mai conţinea revendicările menţionate. Pe data de 5 iulie, sindicaliştii din administraţia locală au organizat o grevă de o oră.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

"Având în vedere eşecul negocierilor din data de 08.07.2016 pe marginea revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) continuă acţiunile de protest, organizând în data de 12.07.2016 grevă generală cu întreruperea activităţii pe durata întregului program de lucru.

Referitor la norma de hrană şi tichetele de vacanţă, Ministrul Muncii se angaja ca în prima şedinţă de guvern după terminarea vacanţei parlamentare - 07.09.2016 să promoveze un act normativ care să reglementeze acordarea acestora pentru salariaţii din administraţia publică locală.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Referitor la creşterea salarială, începând cu data de 15 iulie, vor fi demarate discuţiile pentru legea unitară de salarizare, pornind de la principiile Legii nr. 284/2010 şi valoarea punctului de referinţă 1250. În cadrul acestei legi, administraţia publică locală din România urma a fi considerată o ramură prioritară, deoarece este necesară reducerea discrepanţelor salariale în raport cu celelalte sectoare bugetare.

În momentul în care ne-a fost returnat pentru a fi semnat, acesta nu mai conţinea nicio referire la cele convenite, lipseau termenele clare de finalizare şi angajamentele ferme. În schimb, a fost introdus un angajament al reprezentanţilor Guvernului României de formare al unui grup de lucru care să analizeze posibilitatea acordării drepturilor solicitate.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

Din aceste considerente şi datorită lipsei de seriozitate a reprezentanţilor Guvernului României în a soluţiona problemele grave cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza, în data de 12.07.2016, grevă generală cu întreruperea programului de lucru pe durata întregii zile.

Adresăm un apel către toţi salariaţii din administraţia publică locală din România să se solidarizeze cu demersurile colegilor reprezentanţi de către FNSA, să înţeleagă că doar împreună vom reuşi să eliminăm discriminarea de natură salarială la care suntem supuşi în raport cu administraţia centrală", se menţionează într-un comunicat al FNSA.

Citește și: Primaria Sector 1 taie copacii periculosi de pe Kiseleff

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.