Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Există o tendință în societatea românească de a munci cât mai puțin și de a se ieși la pensie cât mai repede

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat azi în cadrul unei dezbateri privind vârsta pe pensionare că există în România o tendință de a se munci cât mai puțin și de a se ieși la pensie cât mai repede.

Citește și: Guvernul Ludovic Orban pune CRUCE Autostrăzii Unirii: 'E imposibil de realizat. Să nu amăgim populaţia din zonă''

”Își pun problema să se pensioneze cât mai repede. Există o tendință în societatea românească de a munci cât mai puțin și cred că trebuie o justă măsură pentru a da într-adevăr posibilitatea celor care doresc, dar în același timp de a ține cont de o tendință care există în societatea și de aceea nu mă grăbesc să iau măsuri.”, a spus ministrul Muncii.

Ministrul a revenit cu noi detalii privitor la creșterea vârstei de pensionare, la cerere, la 70 de ani, pentru anumite categorii sociale. Alexandru a precizat că a dus acest subiect în discuție dat fiind schimbările de la nivel european privind creșterea vârstei de pensionare, adăugând că, în acest moment, Guvernul „e departe de a lua o decizie”.

„Merită să facem mai întâi o dezbatere. Merită să vedem cum îmbrățișează societatea și care sunt reacțiile pe care aceasta ni le dă cu privire la o eventuală măsură. Suntem departe de a lua o decizie, dar văzând de la nivel european o tendință a țărilor membre UE de a genera o schimbare în această privință m-am simțit datoare să documentăm și noi astfel încât pe măsură ce se conturează propuneri, scenarii, le vom scoate în dezbatere. În funcție de cum reacționează societatea, se vor trece la măsurile care se impun. Ceea ce știu de la începutul acestei documentări e că o eventuială decizie pe acest subiect are de fapt un impact în sistemul public mai mult decât îl are în sistem privat. Astăzi și în sistemul privat poți să ajungi cu o înțelegere cu cel cu care lucrezi dacă are nevoie de serviciile tale și să ți le ofere în continuare”, a declarat Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.