Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Niculae Bădălău, despre Directiva privind dublul standard: 'Regret faptul că președintele PNL alege să dezinformeze românii'

arhiva personala
Niculae Badalau

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, îl acuză pe Ludovic Orban de dezinformare pe tema directivei privind dublul stardard al produselor. Bădălău afirmă că Guvernul român a reuşit să promoveze modificări care vor contribui la informarea corectă a consumatorilor.

"Regret faptul că Președintele PNL Ludovic Orban alege să dezinformeze românii referitor la Directiva Omnibus. Înțeleg că este campanie electorală (chiar dacă ea nu a început legal), dar totul trebuie să aibă limită. Nu accept manipularea și mințirea consumatorilor români care-și doresc produse de calitate.

Președinția Română a Consiliului UE a reintrodus textul proiectului de Directivă privind dublul standard și l-a îmbunătățit, propunând diverse variante statelor membre. Am reușit să deblocăm o Directivă care protejează consumatorii români și europeni.

Ce este important de reținut de către români:

- După adoptarea acestei Directive, comercianții vor avea obligativitatea să informeze consumatorii români privind dublul standard.

- Dacă produsele sunt diferite calitativ, devine obligația comerciantului să informeze consumatorul despre faptul că produsul pe care îl are la raft este diferit de cel din alte state.

- Autoritatea națională de control va verifica dacă informarea pe care a făcut-o comerciantul este suficientă și adecvată înțelegerii publicului larg.

- În cazul în care consumatorul român a fost înșelat, autoritățile vor putea lua măsuri de sancționare a celui care a înșelat cetățeanul.

Pe scurt: Președinția română a reușit să construiască un text care să prevină abuzurile și să ofere un cadru juridic care să fie la îndemâna statelor membre. Prevederile privind dublul standard sunt menite să ajute statele membre să administreze aceste aspecte. În România, Guvernul PSD a stipulat clar că nu tolerează dublul standard.

Concluzia este simplă: Fie Ludovic Orban nu a înțeles cum funcționează directiva, fie lansează fake-news cu cinism și sânge rece. În orice caz, consumatorii români trebuie să știe că în urma acestei Directive au parte de protecție suplimentară. Iar acesta este cel mai important lucru", scrie Niculae Bădălău pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.