Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: România şi Sultanatul Oman pot dezvolta proiecte comune în agricultură,turism, petrochimie şi energie

agricultura

România şi Sultanatul Oman pot dezvolta proiecte bilaterale în domenii pentru agricultură, turism, petrol, petrochimie şi energie, în prezent volumul schimburilor comerciale dintre cele două ţări fiind de 60,2 milioane de dolari, informează AGERPRES.

Ministrul de resort, Ştefan-Radu Oprea, a primit joi o delegaţie condusă de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe al Sultanatului Oman, Sayyid Badr Bin Hamad Al Busaidi, discuţiile axându-se pe cooperarea bilaterală în domeniul economic şi comercial.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

"Dialogul a dus la identificarea unor oportunităţi noi de a creşte nivelul de cooperare, astfel încât să beneficiem de potenţialul mare al celor două state. Încurajăm comunităţile de business din ambele ţări să contribuie la o creştere economică sustenabilă, prin comerţ şi prin proiecte comune de investiţii, inclusiv de tip Parteneriat Public-Privat", a declarat Ştefan-Radu Oprea.

Companiile din România au potenţialul şi expertiza de a dezvolta proiecte bilaterale, în domenii precum agricultură, turism, petrol, petrochimie şi energie, se precizează în comunicat.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

În 2018, volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 60,2 milioane de dolari, cu un sold de partea României în valoare de 25,9 milioane de dolari. În primele trei luni ale acestui an, exporturile româneşti au crescut cu 47% faţă de perioada similară a anului trecut.

Structura exporturilor româneşti este dominată de echipamentele pentru sectorul energetic (turbine şi părţi turbine, coloane, reactoare), principalul beneficiar fiind compania de stat Oman Oil Company.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.