Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus de PNL la Muncă face anunțul așteptat de TOȚI patronii din România: Supraimpozitarea contractelor part-time DISPARE

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Propunerea de ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la audierea din comisia de specialitate din Parlament, că va elimina, în calitate de ministru, supraimpozitarea contractelor de muncă part time și va institui taxarea pe orele de muncă.

"Pentru toți cei activi, obiectivul mandatului meu fiind acela de a-i asigura pe oameni că vor avea un nivel de impozitare jos, vom elimina supraimpozitarea contractelor part time și le vom arăta oamenilor că vom impozita la nivelul orelor de muncă pe care aceștia le prestează. Pentru că mi se pare un obiectiv important, voi lucra cu Parlamentul și pentru partenerii sociali pentru a găsi o formulă justă și obiectivă prin care să se stabilească cuantumul salariului mediu", a afirmat Violeta Alexandru, conform Mediafax.

Citește și: Traian Berbeceanu a EXPLODAT la adresa șefilor numiți politic din Poliție , după ce un luptător de la trupele speciale ale IPJ Alba a MURIT subit

Aceasta a precizat că multe dintre proiectele și activitățile pe care le va începe în calitate de ministru au rămas restante din anii trecuți.

"Din experiența anterioară de ministru am văzut în practică cât de importantă este colaboarea dintre un ministru și Parlament și vă asigur de faptul că acest mandat va fi pus în slujbă colaborării dintre Guvern, Ministerul Muncii și comisiile parlamentare. Sunt în fața unui mandat într-un Cabinet pe perioadă limitată. Este important să promiți strict ceea ce poți să faci, să te ții de treabă. Îmi proun obiective ferme și clare și îmi propun să am rezultate. Îmi propun să deschid câteva șantiere de lucru pe care să le continue Guvernul de anul viitor. Multe dintre proiectele și activitățile pe care le voi deschide sunt restante de anii trecuți. Gândirea mea este de om care a lucrat în domeniul politicilor publice", a declarat, miercuri, Violeta Alexandru.

Ea a adăugat că o prioritate va reprezenta probematica lucrătorilor cu normă întreagă care plătesc contribuții pe salariul minim.

"Mă voi ocupa de problematica specifică a celor peste 1,3 milioane de lucrători cu normă întreagă dar care plătesc contribuții pe salariul minim. Voi fi foarte aproape de toți cei care astăzi sunt beneficiari ai tipurilor de asistență și caută o soluție pentru a-și îmbunătăți condițiile de viață și au disponibilitate dar voi și partenerul celor aproape 5 milioane de pensionari, cărora trebuie să le arătăm respect. Sunt 800.000 de persoane cu dizabilități pe care le voi trata cu respect și le voi reda demnitatea ca om care a lucrat 15 ani atât cu direcțiile sociale cât și cu ONG-urile care adresează profesionista problenatic persoanelor cu dizabilități", a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a aprecizat că Ministerul Muncii care se ocupă de ciclul vieții, de la naștere la deces.

"Este un minister care trebuie să se aplece cu rezultate concrete asupra sistemului de protecție a copilului și asupra problematicii adopției în România. Este ministerul care atinge tot ciclul vieții, de la naștere la deces. Mă voi apleca asupra alocației pentru copil, indemnziației creșterii copilului, stimulentului de inserție, mă voi apleca asupra familiei pe care o văd în acest moment în situația de a primi din partea astatului un pachet de măsuri integrate pentru a putea avea confortul necesar și pentru a putea să generze în societate plusul valoare de care avem nevoie", a explicat propunerea din partea PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.