Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus la Educație anunță care vor fi reperele mandatului său: 'Cred că şi elevii, şi profesorii, şi studenţii sunt sătui de acest cuvânt - reformă'

Inquam Photos / Octav Ganea
monica anisie

Monica Anisie, propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul Orban, a declarat miercuri, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, că reperele mandatului său vor fi stabilitate, transparenţă, previzibilitate.

"Obiectivele, reperele vor fi stabilitate, transparenţă şi previzibilitate. Este un mandat scurt, dar mă voi asigura că se va realiza un cadru previzibil, transparent şi stabil. (...) Cred că şi elevii, şi profesorii, şi studenţii sunt sătui de acest cuvânt - reformă. Trebuie stabilitate în sistem şi acest lucru se poate realiza prin decizii transparente şi decizii luate prin consultare", a susţinut Anisie, conform agerpres.ro.

Ea a afirmat că Ministerul Educaţiei trebuie să ia decizii împreună cu membrii comisiilor de specialitate din Parlament pentru a găsi "soluţiile cele mai bune" pentru sistemul de învăţământ.

"Mi-aş dori ca în mandatul meu comunicarea dintre noi să fie extrem de bună şi pot să vă asigur că niciodată nu veţi afla din presă despre măsurile pe care Ministerul Educaţiei are de gând să le ia", le-a spus Monica Anisie parlamentarilor.

Ea a precizat că va acorda un interes maxim problemelor de segregare şcolară.

Monica Anisie a amintit că este profesor de peste 25 de ani în cadrul sistemului preuniversitar şi a fost şef de catedră, inspector general adjunct la ISMB, secretar de stat şi director în MEN, precum şi consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

"Consider că este foarte important ca atunci când eşti într-o funcţie să cunoşti sistemul din care faci parte. Sunt convinsă că astăzi sute de elevi, părinţi, bunici mă privesc la televizor şi mă încurajează, mă sprijină", a adăugat ea.

La audieri participă şi preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.