Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus la Educație condamnă măsura luată de Daniel Breaz în această toamnă: Nu putem să-i pedepsim pe elevi

Inquam Photos / Octav Ganea
monica anisie

Monica Anisie, desemnată pentru Ministerul Educației, a spus la audierea din Parlament că nu este de acord cu măsura prin care elevii cu media sub 5 la Evaluare Națională sunt obligați să urmeze profesionala și a promis că va reveni la legislația anterioară dacă va fi numită.

„În ceea ce privește măsura trimiterii trimiterii obligatoriu a copiilor în învățământul profesional a copiilor care nu obțin media de admitere 5, sunt împotriva acestei măsuri și voi reveni la legislatia anterioară. Nu cred că există în Ministerul Educației vreun studiu la momentul acesta care să conducă la astfel de măsuri”, a spus Anisie la audierea din Parlament, conform Mediafax.

Viorica Dăncilă, ieșire VIRULENTĂ: 'Nu voi accepta niciodată aşa ceva şi nu voi face niciodată aşa ceva'

Propunerea pentru Ministerul Educației condamnă discursul potrivit căruia invățământul profesional de calitate este necesar, însă, pe de altă parte, copiii sunt obligați să îl urmeze.

„Nu putem, pe de o parte, să pedepsim copiii și pe de altă parte să fim demagogi și să spunem că vrem învățământ profesional, învățământ dual de calitate, dar în același timp ducem acolo pe acești copii și transformăm învățământul profesional în batalionul disciplinar pentru ei”, a mai spus Monica Anisie.

Elevii care obţin sub media peste 5 la Evaluarea Naţională nu vor mai putea intra în repartizarea la licee, potrivit Ordinului publicat pe 5 septembrie, în Monitorul Oficial, şi semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Elevii vor putea urma profesionala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.