Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rafila, anunț important despre al șaselea val al pandemiei: 'La începutul săptămânii viitoare probabil că vom putea discuta...'

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că numărul cazurilor noi de COVID-19 este mai mic săptămâna aceasta decât săptămâna precedentă, ceea ce ar sugera că s-a depășit vârful valului al șaselea al pandemiei în România.

„Ieri am avut peste 11 mii de cazuri, dar comparativ cu săptămâna precedentă au fost cu câteva sute mai puțin. Astăzi avem în jur de 9000 de cazuri, din nou cu câteva sute mai puțin decât miercurea precedentă. Dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii viitoare probabil că vom putea discuta despre stabilizarea creșterii numărului de cazuri în al șaselea val pandemic”, a declarat Rafila, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății s-a referit și la situația din spitale, inclusiv la nevoie refacerii stocurilor de antivirale, dar și la măsurile de precauție care trebuie respectate în continuare.

„Trebuie să continuăm să dezolvăm asistența medicală în ambulatoriu, să asigurăm antivirale, să refacem stocurile de antivirale și avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare inclusiv în secțiile ATI, care la acest moment este de 17% în secțiile COVID și 15% din totalul paturilor disponibile de terapie intensivă. Măsurile de precauție indivuală, utilizarea măștii, evitarea aglomerațiilor când este posibil rămân valabile pentru combaterea pandemiei în României”, a mai precizat ministrul Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.