Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rafila respinge ideea anti-droguri a prefectului Capitalei: 'Nu vom sprijini testarea de masă' în școli

Facebook
Alexandru Rafila

„Nu vom sprijini testarea de masă”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după semnarea Planului Naţional de Acţiune pentru Siguranţa Şcolară, la Ministerul Afacerilor Interne.

„În ceea ce privește testarea copiilor în școli, cred că sunt câteva mesaje esențiale care trebuie trimise. Nu vom sprijini testarea de masă. Vom sprijini testarea în scopul depistării cazurilor de utilizare de substanțe psihoactive”, a declarat Alexandru Rafila, după semnarea Planului Naţional de Acţiune pentru Siguranţa Şcolară, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit Mediafax.

El precizează că autoritățile vor lucra numai împreună cu părinții.

„Acest lucru se va face fără să existe discriminare sau stigmatizare pentru copii”, adaugă Rafila.

Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară, semnat marți la sediul MAI, are ca elemente prioritare creșterea gradului de siguranță școlară, prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive în rândul elevilor și prevenirea cazurilor de bullying.

Idee lansată de prefectul Capitalei

Rareş Hopincă, prefectul Capitalei, a declarat joi despre propunerea lansată în spaţiul public, privind testarea antidrog în şcoli şi adeverinţa la începutul anului şcolar, că nu doresc să impună nimic, iar orice testare se face cu acordul părintelui.

Prefectul a precizat că nu mai trebuie să ascundem sub preş, pentru că acest consum de droguri în rândul tinerilor este un flagel iar dacă copiii încep de la 13 ani să consume droguri şi mare parte din părinţi, mai ales din mediile vulnerabile, nu cunosc acest lucru, acei copii sunt condamnaţi.

Hopincă a mai arătat că în Municipiul Bucureşti nu există un centru specializat de remediere, de reabilitare a adicţiilor în rândul minorllor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.