Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Rovana Plumb a avut o întâlnire cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

Ministerul Fondurilor Europene
MFE ministerul fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a avut o întâlnire cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR).

Tema principală a întâlnirii a constituit-o discutarea propunerilor formulate de CNMR pe marginea proiectului de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora.

Aceste modificări au drept scop inițierea unui dialog constructiv între beneficiari și autoritățile cu competențe în gestionarea fondurilor europene.

S-a agreat inițierea unui mecanism transparent de conciliere între beneficiari și autoritățile care fac parte din sistemul de management și control anterior emiterii de către acestea a documentelor finale referitoare la constatarea de posibile nereguli.

De asemenea, s-a agreat o centralizare transparentă a principalelor cauze ce au generat nereguli în procesul de implementare a fondurilor europene, astfel încât pe de o parte să se asigure o abordare unitară de către autoritățile din sistemul de management și control, iar pe de altă parte să poată fi evitate în viitor de către beneficiari.

La discuții au mai participat, din partea MFE, secretarul de stat Mihaela Toader, directorii a 3 dintre Autoritățile de Management gestionate de MFE - Cătălin Gheran (POIM), Ciprian Ghioc (POC) și Mihaela Saragea (POAT).

Din partea Ministerului Finanțelor Publice a fost prezentă Lucia Tarara, director general Autoritatea de Certificare și Plată (ACP).

Delegația CNMR a fost condusă de Alexandru Cumpănașu, președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.