Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de Externe, despre mercenarii Wagner: 'Grupul a fost desfăşurat la cererea guvernelor!'

News.ro
Serghei Lavrov

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, aflat în vizită în Sudan, a apărat joi operaţiunile grupului paramilitar Wagner în Africa, "desfăşurat la cererea guvernelor" şi "contribuind la normalizarea situaţiei în regiune" în faţa ameninţării "teroriste", relatează AFP, informează Agerpres.

Grupul privat rus este "desfăşurat la cererea directă a guvernelor", a declarat Lavrov, citând în special "Republica Centrafricană", ţară considerată ca fiind laboratorul grupului Wagner pe continentul african, înainte să vizeze alte ţări precum Mali şi Burkina Faso.

Acest grup paramilitar fondat în 2014, cu acţiuni criticate şi considerat de Statele Unite ca o organizaţie teroristă internaţională, s-a impus ca un actor major în conflictul din Ucraina. Mercenarii săi au fost de asemenea semnalaţi în Siria şi Libia.

Statele Unite, care încearcă de câţiva ani să zădărnicească influenţa Rusiei în Africa acuză grupul Wagner de "încălcări ale drepturilor omului şi extorcare de resurse naturale în Africa".

Sudanul, la rândul său, neagă prezenţa grupului de securitate rus pe teritoriul său.

Vizita de 48 de ore a ministrului Lavrov în Sudan, ultima etapă a unui turneu african, după Mali şi Mauritania, face parte din dorinţa Moscovei de a-şi consolida influenţa în Africa, în timp ce occidentalii se mobilizează pentru a izola ţara de la invazia Ucrainei, în februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.