Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cel al apărării, Serghei Şoigu, renunţă la mandatul de deputat

adevarul.ro
Serghei Şoigu Serghei Lavrov Serghei Şoigu Lavrov Şoigu

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cel al apărării, Serghei Şoigu, care au deschis lista partidului preşedintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, la recentele alegeri legislative, au renunţat la mandatul de deputat, au anunţat miercuri autorităţile ruse, ceea ce a generat o serie de critici din partea opoziţiei anti-Kremlin, potrivit AFP.

Lavrov şi Şoigu nu apar pe noua listă cu aleşi ai Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal), a confirmat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale.

Cu 70% din opinii favorabile, potrivit Institutului public VTsIOM, Şoigu şi Lavrov şi-au multiplicat declaraţiile în timpul campaniei şi au apărut pe multe afişe electorale.

Potrivit opoziţiei, candidaturile lor au fost utilizate ca locomotive electorale pentru a atrage electoratul tentat să absenteze de la vot, în lipsa unei mize reale într-un scrutin controlat de putere.

Alte două personalităţi populare aflate în fruntea listei Rusia Unite - şeful principalului spital moscovit pentru pacienţii cu COVID-19 (Komunarka), Denis Proţenko, şi preşedinta unei fundaţii pentru copii supradotaţi Sirius, Elena Şmeliova - au renunţat de asemenea la mandatul lor de deputat.

Potrivit canalului Telegram, echipa opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi a denunţat o 'escrocherie' care a fost 'clară de la început'.

Ei 'îşi vor preda mandatele unor membri ai Rusiei Unite despre care nu aţi auzit niciodată şi pe care nimeni nu i-a ales', afirmă aliaţii lui Navalnîi, potrivit Agerpres.ro.

Dintre primii candidaţi înscrişi pe lista partidului pro-Kremlin, doar consiliera prezidenţială pentru drepturile copilului, Anna Kuzneţova, care figurează pe poziţia a cincea, îşi va ocupa locul în Duma de Stat.

Rusia Unită a obţinut 49,82% din sufragii în cadrul alegerilor legislative organizate în decurs de trei zile - de la 17 la 19 septembrie - asigurându-şi peste două treimi din locuri în Dumă, suficiente pentru a putea revizui Constituţia.

Opoziţia, care denunţă 'fraude colosale', a fost în mare parte exclusă de la acest scrutin, împotriva sa fiind declanşată o adevărată campanie de reprimare din partea puterii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.