Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, despre campania de vaccinare împotriva rujeolei: Nu doresc nicio întârziere a acestui proiect

Florian Bodog

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dat asigurări că nu vor exista întârzieri cauzate de finanțare și că se va implica personal în derularea campaniei de vaccinare a copiilor împotriva rujeolei.

Prezent vineri la Cluj, ministrul a dat câteva detalii din planul de măsuri gândit pentru depășirea situației care există în prezent, când 180.000 de copii nu sunt vaccinați, iar de la începutul anului s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de rujeolă, scrie agerpres.ro.

'Mă voi implica personal și prin reprezentantul meu aici, directorul Direcției de Sănătate Publică și colegii parlamentari vom urmări ca lucrările să se desfășoare într-un ritm susținut, să se respecte toate graficele. Nu doresc nicio întârziere a acestui proiect și vreau să vă asigur că din cauza finanțării nu vor exista întârzieri. Începând de astăzi, am făcut apel la Casa Națională de Asigurări de Sănătate ca toate farmaciile din țară să afișeze mesaje pro vaccinare pentru rujeolă. În același timp, fiecare director de direcție de sănătate public își face propria strategie. Voi avea săptămâna viitoare o videoconferință cu aceștia pentru a afla care sunt pașii pe care i-au făcut și dacă mai este nevoie să facem noi ceva din punct de vedere al ministerului', a spus ministrul.

Acesta a anunțat, de asemenea, că viitoarea Lege a sănătății va include anumite prevederi pentru situațiile în care părinții vor să refuze vaccinarea copiilor.

'La momentul de față nu există nicio prevedere legală care să le interzică acest lucru sau care să le inducă o obligație. În noua lege a sănătății există obligații exprese și există prevăzut faptul că părintele care semnează că nu își vaccinează copilul își asumă toată responsabilitatea', a spus Florian Bodog.

Acesta a mai spus că a fost recent informat de către directoarea Direcției de Sănătate Publică Teleorman că în acest județ au fost vaccinați toți copii catagrafiați din județ și urmează să fie identificați copii necatagrafiați.

'Ce înseamnă copii necatagrafiați? Înseamnă copii care sunt în comunitățile nomade, în comunitățile rome care nu apar la medicul de familie', a mai spus ministrul.

Florian Bodog a participat vineri la Cluj la inaugurarea lucrărilor celei mai noi Clinici de Hematologie din România, care presupune o investiție de 19 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.