Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, despre cazul pacientei din Iași: 'A depășit nivelul de competență'

stiripesurse.ro
Sorina Pintea

Cazul femeii transportate de la Târgu Neamț, la Iași, după o operație de cezariană a fost manageriat corect, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a precizat că și în cazul în care exista medic anestezist la Neamț, situația depășea competența unui spital municipal, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că medicii de la Târgu Neamț au procedat corect când au decis transferul femeii care a născut prin cezariană, la Iași, din cauza stării grave în care se afla.

„Această situație este una care apare rar, în cazul foarte grav care depășește competența unui spital municipal și atunci s-a procedat corect. Pacienta a fost transportată, transferată la un spital de rang superior, astfel încât a putut primi îngrijirile de care avea nevoie”, a spus Sorina Pintea.

Pintea a precizat că starea femeii s-a agravat în jurul prânzului și chiar dacă era medic anestezist, ea trebuia transferată.

„Starea ei s-a înrăutățit în jurul prânzului, atunci când s-a constatat că îi scade tensiunea, că devine instabilă și abia atunci s-a luat decizia transferului la o unitate cu rang superior. A depășit nivelul de competență. Chiar dacă era medic anestezist de gardă, pacienta oricum trebuia transferată”, a mai spus Pintea.

O femeie de 34 de ani a fost dusă cu elicopterul din Târgu Neamț la Iași, unde medicii i-au scos uterul pentru a-i salva viața.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

Aceasta se afla la a doua operație de cezariană. După intervenția de vineri au apărut complicații, astfel că femeia a fost dusă cu elicopoterul SMURD și mai apoi cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă la Iași, la materintatea „Cuza Vodă”.

Șeful Secției Obstetrică I a Materității „Cuza Vodă”, Mircea Onofriescu a declarat, vineri, că femeia în vârstă de 34 de ani a fost adusă în spitalul din Iași pentru că în cel din Târgu Neamț nu era anestezist după-masa.

„Femeia a născut la 9.30, la Târgu Neamț, după cezariană s-au constatat niște modificări importante ale tensiunii. Ei nu au anestezist în cursul după-amiezii, așa că a fost trimisă la noi. Ea a făcut niște complicații pe fondul celei de a doua cezariene. S-a intervenit în urgență, cu toate cele necesare, a trebuit scos uterul, ea avea trei litri de sânge în abdomen", a declarat Mircea Onofriescu.

Femeia se află, în prezent, sub supraveghere medicală la spitalul din Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.