Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării este finalizată, va fi pusă curând în dezbatere publică

vaccin

Legea vaccinării este finalizată și va fi pusă în dezbatere publică foarte curând, a declarat joi ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, subliniind că scopul acesteia este de a da baza legală pentru crearea de stocuri cu aceste produse medicale.

"Avem stocuri pentru toate vaccinurile în acest moment. Există însă probleme de aprovizionare cu vaccinurile, asta nu este un secret, au existat dintotdeauna. Unul dintre scopurile Legii vaccinării este tocmai acesta — de a ne asigura, de a ne da baza legală, de a oferi Ministerului Sănătății baza legală pentru a face stocuri. Legea vaccinării presupune că o să avem stocuri de un an de zile pentru toate vaccinurile", a precizat Vlad Voiculescu.

Citește și: Campania 'Vaccinurile salvează vieți', lansată de Ministerul Sănătății

Referindu-se la contractele de management pentru spitale, el a afirmat că se lucrează la mai multe ordine de ministru în acest sens, dar și la o ordonanță de urgență care va preciza cine poate concura și ce va trebuie să facă un manager de spital.

"Lucrăm la cele opt ordine ministru. Vom avea o ordonanță de urgență care va putea schimba ceva în Legea 95 referitor la cine va putea concura, cine poate să devină manager de spital și pe ce ar trebui să se concentreze un manager de spital. Părerea noastră fermă este că un manager de spital trebuie să se concentreze pe managementul de spital", a arătat Voiculescu, conform Agerpres.

Întrebat despre sistemul informatic al cardului național de sănătate, ministrul a spus că există un contract de mentenanță câștigat de firma Team Net în urmă cu mai bine de o lună, contract care va fi semnat până săptămâna viitoare. "Dacă Team Net nu o să semneze contractul, așa cum este legal, atunci cu siguranță ne vom schimba strategia, Casa își va schimba strategia. Va exista o altă măsură. (...) Casa are nevoie de o firmă care să asigure fiabilitatea sistemului. Dacă nu va fi o firmă, va fi alta", a spus ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.