Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, PLÂNGERE la Parchet după un mare SCANDAL care a zguduit un spital din Capitală

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că va trimite la Parchet raportul încheiat după controlul făcut la Spitalul Universitar din Bucureşti după ce s-au constatat ”anumite aspecte de natură penală” privind achiziţiile făcute din fondurile Ministerului Sănătăţii, scrie New.ro.

„Am constatat că s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală, la modul în care s-au făcut achiziţiile din fondurile Ministerului Sănătăţii. Precizez că acest control s-a întins pe o perioadă mai îndelungată de timp, adică am început cu anul 2013, obiectivele vizate au fost legate de modul în care sunt furnizate serviciile medicale pacienţilor, modul în care au fost utilizate fondurile Ministerului Sănătăţii, modul în care angajaţii cunosc protocoalele, procedurile de curăţenie, de dezinfecţie la nivelul spitalului Universitar. Aşa cum spuneam, am constatat că sunt anumite aspecte de natură penală, drept pentru care, întregul draft, întregul raport al acestui control va fi trimis la Parchet” a afirmat, vineri, ministrul Sănătăţii.

Întrebată dacă aspectele de natură penală constatată ar viza managerul spitalului, foştii manageri sau alte persoane, Pintea nu a dat detalii cu privire la acest aspect.

„La momentul respectiv, când raportul final va fi gata, vă voi comunica aceste aspecte, precum şi faptele pe care noi le considerăm posibil de natură penală şi pentru care vom face acele sesizări” a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a precizat că la controlul declanşat la Spitalul Universitar în urma sesizărilor celor doi asistenţi care au făcut în greva foamei ”şi nu numai” au participat echipe de control de la ministerul de resort, dar şi din parte CNAS şi DSP Bucureşti.

În ceea ce priveşte problemele legate de dezinfecţia din ambulatoriul de specialitate, unde au fost depisttate probleme privind realizarea dezinfecţiei, Pintea a dat exemplul unui cabinet medical unde nu se făcea dezinfecţia mâinilor, deşi în magazia spitalului existau produse biocide pentru această dezinfecţie.

Anterior, într-o declaraţie telefonică la Digi 24, Sorina Pintea a detaliat informaţii despre control.

”Noi am verificat, pe lângă cele sesizate de către cei doi asistenţi, şi modul în care au fost cheltuiţi banii. De ce? Pentru că, printre altele, se discuta de Blocul operator. Spitalul Universitar a beneficiat de finanţări masive pentru acel bloc operator. Eu am vrut să mă conving că acei bani au fost cheltuiţi aşa cum trebuie. (...) O parte dintre cele sesizate au fost adevărate, deci parţial. Pot să vă spun că sunt chestiuni legate de modul în care se face dezinfecţia pentru cabinetele din ambulator. Nu se face foarte bine. Nu se cunosc protocoalele în anumite zone”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Citește și: Acuzație EXPLOZIVĂ din Parlamentul European: Guvernul Dăncilă a votat tăierea fondurilor pentru pesta porcină africană în Bugetul UE 2019

Potrivit acesteia, există suspiciunea unor fapte penale.

”Faţă de modul în care au fost cheltuiţi banii pentru acel bloc operator ne face să credem că ar exista probleme de natură penală”, a mai spus Pintea, anunând că în curând vor fi prezentate rezultatele oficiale ale raporului de control.

Mai mulţi asistenţi medicali şi infirmieri nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează au protestat, în 8 august, în curtea Spitalului Universitar, pentru a doua oară în aceeaşi săptămână, acuzându-l pe managerul Adriana Nica de lipsa investiţiilor, deşi fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii sunt suficient de mari.

Doi dintre angajaţi, un bărbat şi o femeie, au intrat în greva foamei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.