Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii a făcut ANUNŢUL: Ce spune Florian Bodog despre noile centre de arşi

Inquam Photos / Octav Ganea
Bodog Burcea

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a informat, luni, că în prezent se lucrează la studiile de fezabilitate pentru construcția în București a două noi centre destinate marilor arși, iar până la finele anului vor fi livrate o parte din echipamentele destinate centrelor din Timișoara și Iași, potrivit AGERPRES.

"Spitalul de Arși, la momentul de față, este redeschis. Ceea ce facem în momentul de față este faptul că lucrăm la studiile de fezabilitate pentru centrele noi de arși. În București vor fi două centre: unul la Spitalul Grigore Alexandrescu și unul la Spitalul Bagdasar iar în țară: Timișoara, Târgu Mureș și Iași. Situația Iașiului este puțin mai avantajată față de celelalte, la fel cum este, parțial, situația și în Timișoara. (...) Parțial a pornit procedura pentru dotarea centrului din Timișoara și a celui din Iași cu aparatură, pe procedură, de Banca Mondială. Sperăm ca până la sfârșitul anului primele echipamente să fie deja prezente acolo", a precizat ministrul, într-o declarație acordată presei.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: SPP, ţinta noului şef al Curţii de Conturi (presă)

Conform lui Bodog, fiecare nou pat amenajat pentru tratarea acestor pacienți reprezintă un plus, în condițiile în care în momentul de față nu există locuri suficiente pentru a acoperi toate solicitările.

"După cum știți, noi avem o problemă cu paturile de arși mari, pentru că nu avem capacitatea de a acoperi toate solicitările și atunci fiecare pat nou înființat în țară, indiferent unde se găsește acesta — pentru că transportul nu este o problemă — este un plus în tratamentul marilor arși. Ceea ce vreau eu să vă asigur este că, până la sfârșitul acestui an, parte din echipamentele pentru centrele de arși din Timișoara și din Iași vor ajunge acolo iar începând cu anul viitor, în funcție de cum merg studiile de fezabilitate și proiectarea, îmi doresc să începem construcția centrelor de arși mari", a spus ministrul.

El a adăugat că primește săptămânal de la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență mesaje cu privire la solicitări de transfer de pacienți din secții de arși în secții de mari arși.

"Sunt situații în care sunt blocate toate paturile și atunci apelez la centrele universitare care au secție de terapie intensivă, pentru a lua și temporiza pacientul pentru 24 — 48 de ore, după care este transferat într-un centru de mari arși. Depinde de la caz la caz. Este un ordin de ministru care spune că suprafețele de peste 30% trebuie tratate într-un centru specializat de mari arși", a explicat Bodog.

Citeşte şi: Scenariu BOMBĂ după criza din PSD: 'Dragnea va PIERDE şefia PSD şi va fi ALUNGAT' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.