Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătăţii a găsit rezolvarea problemelor medicilor

 Patriciu Achimaş Cadariu

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș, că solicitările medicilor care au anunțat că vor declanșa greva generală sunt justificate, iar unele pot fi rezolvate prin acte normative simple, însă legea salarizării unice va rezolva foarte multe dintre problemele ridicate de protestatari.

'Trebuie să fim foarte realiști și să vedem la ce buget ne raportăm. Este un drept al tuturor să facă aceste lucruri (declanșarea grevei generale, n.r.). În schimb, ceea ce noi trebuie să facem este să venim în întâmpinarea lor și să preîntâmpinăm aceste lucruri (...) Cerințele lor sunt justificate, nu le contest în niciun fel. Unele dintre ele pot fi rezolvate prin acte normative simple, altele necesită modificări ale bugetului care pot fi dificil de făcut atunci când ai un deficit bugetar asumat. Cred că Legea salarizării unice va rezolva foarte multe dintre problemele emise de ei', a spus Achimaș-Cadariu.

Ministrul Sănătății a arătat că a discutat cu medicii care sunt în grevă japoneză, că le susține punctele de vedere pe care le consideră 'lucruri absolut normale', însă e nevoie de eforturi pentru îndeplinirea acelor condiții. Începând din 21 martie, Federația Hipocrat, afiliată Cartelului Alfa și Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), Alianța Medicilor, Societatea Națională de Medicina Familiei și de unele filiale ale Colegiului Medicilor au declanșat o serie de acțiuni de protest și au anunțat că acestea vor culmina cu o grevă generală în data de 18 aprilie, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.