Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății a renunțat la unul dintre consilierii săi: De ce a luat această decizie radicală

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Medicul Călin Ciontu, acuzat de fapte de corupție în dosarul operațiilor estetice de la Spitalul de Arși, a fost retras de pe lista consilierilor onorifici ai ministrului Sănătății, potrivit site-ului ministerului Sănătății, anunță MEDIAFAX.

Medicul Călin Ciontu fusese numit consilier onorific al lui Victor Costache, el ocupând această funcție începând din 5 decembrie. Ulterior, după ce presa a scris că medicul este judecat pentru mai multe fapte de corupție, numele lui a fost scos de pe lista consilierilor ministrului Sănătății.

Citeşte şi: EXCLUSIV! CE miniştri cu greutate SE LĂUDA Sebastian Vlădescu că are la degetul mic - A încasat milioane de euro spunând că bani vor ajunge și la unul dintre ei

Între consilierii lui Costache se mai află o persoană care are probleme cu legea. Este vorba despre Maria Mihaela Constantin, cea care este vizată de ancheta penală desfășurată la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, declanșată în mai 2016 de Direcția Națională Anticorupție.

Imre Sandor Benedek este un alt consilier care s-a aflat în vizorul opiniei publice. În 2011, Agenția de Integritate a contatat că acesta s-a aflat în conflict de interese. Inspectorii de integritate au stabilit că Imre Sandor Benedek, în calitatea de manager al Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încheiat contracte cu o societate la care era asociat.

Citeşte şi: MARTOR CHEIE în dosarul Vlădescu audiat în SUA - Unul dintre cei la care ajungeau banii 'datoraţi' de austrieci avea sarcina de a nu lăsa nicio dovadă scrisă

În prezent, ministrul Sănătății are 17 consilieri. Este vorba despre Cătălina Arsenescu Georgescu, Răzvan Daniel Chivu, Marinel Ciprian Ene, Lucian Timofticiuc, Laura Năstăsescu, Alexandra Tamaș, Tatiana Melnic, Livia Stan, Dan Sabău, Alexandru Burlacu, Roxana Hainagiu, Liuba Petru, Imre Sandor Benedek, Sultan Sheriff, Yeung Khee Kak, Florin Vasile Stamatian și Maria Mihaela Constantin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.