Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății anunță că toți copiii evacuați după incendiul de la Spitalul din București au nevoie urgentă de proceduri medicale de recuperare

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafilla, au vizitat miercuri Spitalul Clinic de Urgență Marie S. Curie unde au fost mutați copiii de la Centrul Clinic de Recuperare Dr. Nicolae Robănescu, afectat de un incendiu.

Alexandru Rafila spune că micuții trebuie să revină rapid pe saloanele pe care se tratau

"Pacienții sunt în stare bună. Așteptă să se mute. Se lucrează în momentul de față, să-i mutăm în condiții de siguranță. Misiunea de salvare a durat foarte puțin. A fost de ordinul minutelor. Cel mult o oră a durat repartizarea pe saloane. Discutăm de un echipament în perioada de garanție, de cel puțin un an de zile. Sunt convins că avea toate avizele luate, nu putea funcționa altfel.

Legat de companii care operează aceste echipamente. Copiii sunt în stare bună, sunt liniștiți, sunt cu părinții. Locația va fi racordată la energie, se va curăța rapid și ei vor reveni rapid. Discutăm de copii cu dizabilități care au nevoie de proceduri medicale de recuperare. Discutați cu spitalul, ei au semnat acest contract, produsul era în garanție și administrat de furnizor. Nu Ministerul Sănătății s-a ocupat de achiziția acestui echipament, a declarat Rafila.

Potrivit Ministerului Sănătății, marți seara a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care unitatea a fost alimentată de generator mai mult de o oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.