Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății anunță PRIORITATE ZERO: România se confruntă cu o GRAVĂ problemă de fertilitate

Inquam Photos / Octav Ganea
victor costache

Subprogramul de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătății va fi reorganizat astfel încât să fie decontate cât mai multe proceduri, a anunțat ministrul Victor Costache. De asemenea, se dorește asigurarea integrală a sumei necesare pentru o procedură FIV, conform Mediafax.

Citește și: MUTAREA care ZGUDUIE scena politică: George Maior, în pole position pentru a fi premier interimar

Victor Costache, ministrul Sănătății a acceptat invitația Societății de obstetrică ginecologie din România de a participa, vineri, la dezbaterea cu tema "Împreună pentru o experiență mai bună a cuplului infertil in timpul tratamentului de reproducere asistata".

"Subprogramul MS a fost subfinanţat. Practic, costul mediu alocat pe pacient este mult mai mic decât este nevoie. Această subfinanţare cronică a programelor de sănătate şi a tot ce înseamnă medicină în România ne-a adus la situaţia în care suntem - un sistem sanitar care este pe roşu în toate sectoarele. Serviciul de reproducere asistată trebuie finanţat integral. Aşa se practică. Radioterapia, un model de bună practică, care este finanțat integral trebuie extins şi în alte sectoare, iar unul dintre ele este fertilizarea in vitro şi tot ce înseamnă medicina de reproducere. Declinul demografic al ţării este major, este îngrijorător. Avem o problemă reală de infertilitate a cuplurilor şi trebuie să ieşim din această situaţie", a spus ministrul Victor Costache, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul Sănătății a mai spus că subprogramul de fertilizare in vitro al Ministerului Sănătății va fi regândit de o comisie, astfel încât să fie decontate mai multe proceduri. De asemenea, se dorește asigurarea integrală a sumei necesare pentru o procedură FIV.

"Vrem ca noua comisie să se întâlnească săptămâna viitoare la MS (Ministerul Sănătății, n.r.) pentru a ne prezenta care sunt soluţiile pe care trebuie să le adoptăm rapid. Ştiţi foarte bine că din aprilie începe un nou contract cadru şi dacă va fi ratata această etapă, iar intrăm într-un an în care vor fi perpetuate aceleaşi greşeli", mai explică ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.